_MG_6344

Najbliższe warsztaty odbędą się w dniach:

16.06 – 17:30 – 22:30, Muffia Bakery w Warszawie

17.06 – 12:00 – 17:00, Muffia Bakery w Warszawie

Na warsztatach nauczę Was jak przygotować chleb typu francuskiego na pszennym zakwasie o wilgotnym, otwartym miąższu i chrupiącej skórce, który jest nie tylko smakuje dobrze, ale jest także przyjazny dla naszego organizmu. Oprócz białego chleba zrobimy także pożywny i wilgotny blaszkowy chleb z pszennej mąki z pełnego przemiału. Wytłumaczę Wam jak prowadzić zakwas, aby nasz chleb zawsze rósł jak na drożdżach i nie był zbyt kwaśny. Pomogę Wam zrozumieć cały proces robienia ciasta chlebowego. Pokażę Wam jak upiec piękny chleb w domowym piekarniku ( w garnku lub na kamieniu do pizzy). Samodzielnie utłuczemy masło, a także przygotujemy inne wypieki z użyciem chlebowego ciasta. Sprzedam Wam trochę plotek z chlebowego światka w Kalifornii, a także postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania odnośnie fotografii kulinarnej.

Każdy uczestnik opuści warsztaty z zestawem domowego piekarza: słoiczkiem zakwasu, koszyczkiem do wyrastania chleba (z chlebem do upieczenia w domu), blaszką chleba pełnoziarnistego, skrobką oraz dokumentem z całą teorią z warsztatów.

Miejsce: studio Muffia ul. Burakowska 11

Koszt: 350 zł/ os. , pojemność grupy – 16 osób

Rezerwację wraz z datą warsztatów wysyłajcie na mojego maila warsztaty@calawmace.pl

O prowadzącej: artykuł z Polityki :)

14 thoughts on “Warsztaty

  1. M.Melińska

    Dzień dobry, a czy we Wrocławiu planuje Pani takie warsztaty?

  2. a w Trójmieście? Kiedy?

  3. A jakie masz wymagania co do miejsca, to pomogę poszukać w Toruniu:D

    • W Toruniu może Akademia kulinarna studio A :) ja tez bardzo chętnie pomogę i oczywiście na warsztaty się pisze :(

  4. Tu Monika od najwspanialszego imienia :) czy zna juz Pani następne terminy warsztatów, bo niestety w czerwcu nie moge:(

  5. Witam serdecznie, jestem z Katowic i marze o takich warsztatach. Jestem otwarta na ich zorganizowanie, nie znam tylko Pani wymagań. Pozdrawiam

  6. Tak, tak Katowice, zdecydowanie

  7. ja bym była bardzo chętna na Trójmiasto, ew. Toruń również!

  8. A kiedy nastepne warsztaty?

  9. Czy Poznaniu też możemy liczyć na warsztaty? No i kiedy?

  10. ZAPRASZAMY DO PRACOWNI SMAKU W KATOWICACH. PRACOWNIA SMAKU IDEALNIE KOMPONUJE SIĘ Z WARSZTATAMI GDZIE TRZEBA WŁOŻYĆ MIŁOŚĆ I PASJE ABY POWSTAŁ CUDNY CHLEB.

Odpowiedz na „JOLAKLESERAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>