Na imię mi Monika. Mieszkam w San Francisco. Kocham to co robię!

 

17 thoughts on “O mnie

  1. http://www.cheesemaking.com/ to jest adres gdzie kupilam cultury do robienia sera-b polecam maslanke i z niej robie twaroszki.

  2. Hejka!!!Bardzo cie zachecam do zrobienia sera to jest super prosta rzecz!!!Napisz jak bedziesz gotowa do dziela to podziele sie moim sposobem.Ja mieszkam w Melbourne ,kupuje mleko w sklepie(czyli to pasteryzowane te z lodowek nie te z kartonikow bo…to w ogole nie mozna nazwac mlekiem) z 3l mleka dostaniesz okolo 400g sera.Z domowym chlebkiem po prostu bomba.A zaraz ci napisze cudna srtone z chlebusiami.XO

  3. Witam p.Moniko.
    Poznałam pani blog z KUB KUKA ,ja też bardzo lubię pichcić w kuchni i zaskakiwać moją rodzinkę i gości.Lubię kuchnię tradycyjną ale nie na co dzień.
    Przeważnie gotuję i piekę przysmaki z całego świata.Mam mnóstwo książek kulinarnych różnych autorów i chociaż wzoruję się na niektórych przepisać,to przeważnie sama lubię kombinować coś po swojemu.Sama prowadzę bloga kulinarnego,ale dopiero od kilku miesięcy.Sama uczę się robić zdjęcia ,obrabiać i wstawiać na bloga.Postanowiłam pokazywać po kolei cały etap wykonywania danej potrawy,żeby każdy mógł zobaczyć jak ona powstaje w rzeczywistości.Pracuję na Canonie EOS 6 D.Mój syn Grzegorz też zajmuje się fotografią i to on właśnie pokazał mi podstawy fotografowania i obróbki zdjęć.Zdaję sobie sprawę,że dużo mi jeszcze do dobrych zdjęć ale się uczę i obserwuję najlepszych w tym właśnie Panią.Zaintrygowały mnie Pierożki Roztoczańskie-czyżby Pani pochodziła z moich stron.Pozdrawiam serdecznie z zimowego Zamościa (właśnie dziś w nocy przyszła prawdziwa zima do nas).Przepraszam za tak długi wpis,gdyby znalazła Pani chwilkę czasu zapraszam na mojego bloga i może jakieś cenne uwagi.A i dodam jeszcze,że piszę też wierszyki,takie moje od serca,które też zamieszczam.
    Mój blog http://www.smaczneprzepisyani.pl

    • Aniu, naucz się najpierw poprawnie pisać po polsku. To nie złośliwość. To jest mega ważne! Gdy się czyta, co napisałaś, składnia, styl, ma się wrażenie, że czyta się trzecioklasistę.
      Powodzenia w nauce polskiego.

      • Elvira Vendras

        Aniu, pomimo ze tak zle piszesz po polsku, jak trzecioklasista, wszystko zrozumialam i „pobieglam” szybko na twoja strone. Bardzo mi sie podoba twoj blog i juz jest w moich faworytach. Napewno bede korzystac z twoich przepisow.
        Ta polonistka to sie nie przejmuj widocznie nie ma innych problemow jak skladnia i styl.
        Pozdrawiam serdecznie!!!

      • Ella Bella Woss

        Nino a gdzież to dopatrzyłaś się jakiejś nieprawidłowości w języku polskim Ani ? przyznam , że mnie też rażą byki kardynalne chociażby ,w innym komentarzu (powyżej) dziewczyna napisała o jakimś TWAROSZKU , zapewne chodziło jej o twarożek , też nie omieszkałam zwrócić na to uwagi ale u Ani nic podobnego nie występuje więc o co ten „krzyk” ???

  4. Hej Elvira
    Mnie blog się tez podoba, ale to inny temat. Nie jestem polonistką, nawet purystka językową nie jestem, ale gdzieś są granice mojej odporności na bałagan i niechlujstwo językowe. I zapewniam Cię, że chciałabym mieć tylko takie problemy, jak wspomniałaś. Niestety, borykam się ze znacznie poważniejszymi sprawami. Nie rozumiem tego unoszenia się – przecież bardzo grzecznie zwróciłam uwagę… może na blogu to aż tak bardzo nie przeszkadza (choć mnie osobiście bardzo irytuje ta abnegacja językowa), jednak warto ładnie pisać, i bezbłędnie, bo to się w życiu przydaje, po prostu.
    Pozdrawiam wszystkich, więcej luzu. Bardzo ciekawe przepisy tu są zamieszczane:-) Zrobiłam w weekend tatar z łososia i rzeczywiście, wyszedł RE-WE-LA-CYJ-NY. Dokładnie taki, jak w sushi zushi, od którego również, jak Autorka przepisu, jestem uzależniona. Bardzo dziękuję, bo to najlepszy tatar z łososia jaki jadłam!

  5. Świetny blog.
    Kilka przepisów przetestowanych.
    Bajgle w wersji slow- rewelacja.

    Szykuje się na croissonty.

    Jedyna mała uwaga dotyczy zdjęć do przepisów. W wielu miejscach nie działają.

    Pozdrawiam

  6. Ktoś Ci podpieprzył zdjęcie na fanpage PROJEKT KUCHNIA (jako zdjęcie wydarzenia z 7 października na feju) https://www.facebook.com/projektkuchniapoznan/photos/gm.1617421748525375/548283695321419/?type=3&theater

  7. Piękny Blog, super przepisy i niesamowite zdjęcia
    Oczywiście dodaje do naszej wyszukiwarki przepisów http://smakuj.pl

  8. Czy goruje bo lubi jest na FB?

  9. Dzięki Tobie nauczyłam się piec cudne puszyste bezy i teraz torty bezowe to mój znak firmowy obok moich pysznych cupcakes. Dziękuję Ci serdecznie:) Właśnie dziś zrobiłam z truskawkami córce na DD.

Odpowiedz na „gbl_adminAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>