Początki są takie ekscytujące. Pamiętam jak prosto z samolotu z Hawany pędziłam do świeżutko zadomowionej redakcji, aby ustalić menu i stylistykę zdjęć. Potem dźwiganie siat, długie godziny fotografowania, trochę czekania. I jest.
W KUKBUKu znajdziecie kilkanaście moich przepisów, które zostały zawarte w trzech cyklach tematycznych. W Pijanym Menu zaserwowałam Wam suto zakrapiane potrawy po zjedzeniu których, mam nadzieję, spijaniejecie ze szczęścia. W Menu Zakupowym podpowiem Wam jak z tych samych składników wyczarować kilka zróżnicowanych posiłków. A w Potrawach Nieprzyzwoitych zabiorę Was do świata kulinarnej rozpusty, który zbudowany jest głównie z masła i czekolady.
Jestem bardzo szczęśliwa z powodu tego, że uczestniczę w KUKBUKu od początku. Ale nie tylko ja, bo numer współtworzyło jeszcze kilka innych blogerek: Ania, Eliza, Ewelina i Patrycja. Znajdziecie nas między licznymi artykułami o sztuce jedzenia i o ludziach, którzy ją tworzą. W KUKBUKu z pewnością jest co poczytać i pogotować. I na co popatrzeć. Apetyczna Starecka z gąską w dłoniach dobrze wróży zawartości
A tymczasem ciesząc się pierwszym numerem, trzeba się zabrać za pracę nad materiałami do drugiego To ogólnie będzie ciężki tydzień, będę musiała ostro lawirować, żeby sprostać wszystkiemu co na mnie czeka. Dla tego szybko posilę się miską owsianki i do roboty!
A Wam życzę udanej lektury, mam nadzieję że nie tylko moje propozycje, ale i cała gazeta przypadnie Wam do gustu. Dajcie znać!
0,5 szklanki płatków owsianych
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 banan
1 łyżka miodu
2 łyżki orzeszków ziemnych
2 łyżki migdałów
Płatki owsiane zalej 0,5 szklanki wody. Gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż wchłoną całą wodę i zmiękną. Dodaj jogurt, miód i rozgniecionego widelcem banana. Dobrze zamieszaj. Posyp uprażonymi orzechami. Jedz natychmiast. Smacznego!