W przerwach pomiędzy testowaniem nowych partii croissantów wypadałoby zadbać o wartki nurt w tętnicach, a cóż nie oczyści ich lepiej z nadprogramowych złogów niż poczciwe produkty z zespołu Super Foods!
Lubię, kiedy w sałacie zderzają się przeróżne tekstury, a tutaj mamy prawdziwe szaleństwo. Jest mięsisty jarmuż, chrupka sałata, maślane awokado, jędrne szparagi, dobrotliwa komosa i prażona dynia. Pełna gama tego, czego nasz organizm potrzebuje w każdych ilościach. Tę sałatkę robiłam ostatnio trzy razy przy różnych okazjach, zarówno dla samej siebie, jak i w większych ilościach i muszę stwierdzić, że to bardzo przyjemna zdrowotna prewencja. Ta sałatka wymiata (nie tylko cholesterol z tętnic). Wasz organizm ją pokocha. Wy też.
Dobrotliwa sałatka z jarmużem, quinoa, avocado i szparagami (porcja na 2 osoby)
4 garście mieszanki sałat
2 garście drobno pokrojonego jarmużu
1/2 pęczka szparagów
1/2 szklanki ugotowanego quinoa
4 łyżki uprażonych pestek z dyni
1 awokado
1 ząbek czosnku + 2 łyżki octu balsamicznego + 1 łyżeczka miodu + 6 łyżek oliwy (na winegret)
W misce zmieszaj sałaty i jarmuż (jeżeli nie masz jarmużu, daj więcej sałaty). Szparagi gotuj dwie minuty we wrzącej wodzie, po czym przepłucz pod lodowatą wodą, odsącz, pokrój. Dodaj do sałaty razem z dynią i avocado.
W miseczce zmieszaj zmiażdżony ząbek czosnku z octem balsamicznym i miodem. Nie przerywając mieszania wlej cienką strużką oliwę. Powstałym winegretem zalej sałatkę i wszystko dobrze wymieszaj. Podawaj natychmiast, z plastrami awokado i chlebową grzanką.
Smacznego!
i jaka urodziwa
Wygląda obłędnie
świetnie się prezentuje, mam ochotę wypróbować. kurcze, gdzie mogę kupić jarmuż, powiem szczerze, że nie spotkałam się z nim w przydomowych warzywniakach, czy powinnam szukać w większych marketach czy na targach?
Kupisz zapakowany,tak jak mixy salat,np.w LIDLU,NETTO itp.
Sałatka wygląda pięknie. Ja przed dodaniem jarmużu gniotę go rękoma przez minutę, żeby nie był taki twardy. Uwielbiam.
Chyba pora wybrać do WF po składniki
Wow, no wymiata ta sałatka. Czekam na szparagi w Polsce
Za to tak Cię lubię – za różnorodność, za to że nie dajesz codziennie przepisów z kostką masła albo pięć razy z rzędu zielonych sałatek, to przeplatanie niezdrowego ze zdrowym, polskiego przaśnego jadła z azjatyckimi zupkami. Dlatego kupuję wszystko
pozdrawiam
ale pyszne zdjęcia!
[…] Magazine — Yes, Please! 3. This recipe for Kale Salad with Quinoa, Avocado and Asparagus from Gotuje, Bo Lubi. 4. One of those lines in a book /movie that make me smile… “It was always you”. […]
[…] & Quinoa Salad 4. Poblano Cornbread Stuffing 5. Butternut Squash Cranberry Sorghum Salad 6. Kale Salad with Quinoa, Avocado & Asparagus 7. Roasted Acorn Squash Stuffed with Fennel, Farro, Goat Cheese & […]
[…] 1 | 2 | 3 | 4 | […]
[…] Avocado + Asparagus Quinoa Salad from Gotuje, bo lubi (recipe in Polish with English translation […]
Please can you translate in english.
Thank you very much. Looks delicious
Scroll down the page to find the dropdown translate option, as I did. ✌
[…] Créditos 1 | 2 | 3 […]
[…] The Recipe can be found HERE […]
Undeniably consider that that yoou said. Your favorite reason appeared to
be at the net the easiest factor too keep in mind of. I say to you, I
definitely get annoyed at the same time as other folks consider concerns that they plainly don’t recognise about.
You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side
effect , people can take a signal. Will probably be again to
get more. Thank you